Voeding en Menu's

Afbeelding invoegen
Standaard worden 2 maaltijden voorzien:

- een warme maaltijd ’s middags om 11 uur
  (wordt vacuüm geleverd door EETGEMAK en opgewarmd in onze OVEN/STEAMER)

- fruit(pap) met boterhammen om 15 uur
  (wordt in de kribbe vers klaargemaakt)

MENU = warme maaltijden baby's en biebels (peuters) zijn dagelijks terug te vinden op grote borden in de kribbe zelf (aan de inkomdeur). 
door: EETGEMAK (werken nauw samen met KIND EN GEZIN)
-> menu's hangen omhoog in de kribbe (inkom BABYBOX + inkom BIEBELBOX).
 

In overleg met de ouders krijgen de kleinsten voeding aangepast aan hun leeftijd. Melk, papjes en fruitpap worden gekozen na overleg. Het bewaren van afgekolfde borstvoeding is voorzien.

Na de periode van melkvoeding is er ’s middags een warme maaltijd voorzien, deze wordt vers bereid en aangeleverd door een gespecialiseerde kok.

In de voormiddag en de namiddag zijn er gezonde tussendoortjes voorzien, bestaande uit afwisselend fruit, boterhammen, melk- en fruitdrankjes.

Heel de dag is er water in flessen voorzien.

Voor kinderen met specifieke voedingsproblemen worden in overleg met ouders en de behandelende arts speciale maaltijden aangeboden.

Zowel voor tussendoortjes als de warme maaltijden nemen de kinderen plaats in hun aangepaste stoeltjes zodat het een gezellig en rustig moment wordt.

’s Morgens zorgt het kinderdagverblijf niet voor een ontbijt. We verwachten dat de kinderen thuis gegeten hebben en dat alle kinderen vóór 10u aanwezig zijn in ons kinderdagverblijf, om een optimaal dagverloop te kunnen garanderen aan alle kinderen.

Onze begeleidsters kunnen géén ochtendfles vóór 9u30 of avondfles
ná 17u00
geven wegens organisatorische redenen.

Glazen flessen mogen wij niet toelaten van Kind en Gezin.