Voeding en Menu's


Standaard worden 2 maaltijden voorzien:

- een warme maaltijd s middags om 11 uur
  (wordt vacum geleverd door AGAPE en opgewarmd in onze kribbe)

- fruit(pap) met boterhammen om 15 uur
  (wordt in de kribbe klaargemaakt)

MENU = warme maaltijden baby's en biebels (peuters) zijn dagelijks terug te vinden op grote borden in de kribbe zelf, dit bij de baby's, de biebels 1 en biebels 2. 
Onze vacum verpakte voeding wordt in de kribbe zelf opgewarmd en wordt geleverd door: (werken nauw samen met KIND EN GEZIN)
-> menu's hangen omhoog in de kribbe (inkom BABYBOX + inkom BIEBELBOX).
 

In overleg met de ouders krijgen de kleinsten voeding aangepast aan hun leeftijd. Melk, papjes en fruitpap worden gekozen na overleg. Het bewaren van afgekolfde borstvoeding is voorzien.

Na de periode van melkvoeding is er s middags een warme maaltijd voorzien, deze wordt vers bereid en aangeleverd door een gespecialiseerde kok.

In de voormiddag en de namiddag zijn er gezonde tussendoortjes voorzien, bestaande uit afwisselend fruit, boterhammen, melk- en fruitdrankjes.

Heel de dag is er water in flessen voorzien.

Voor kinderen met specifieke voedingsproblemen worden in overleg met ouders en de behandelende arts speciale maaltijden aangeboden.

Zowel voor tussendoortjes als de warme maaltijden nemen de kinderen plaats in hun aangepaste stoeltjes zodat het een gezellig en rustig moment wordt.

s Morgens zorgt het kinderdagverblijf niet voor een ontbijt. We verwachten dat de kinderen thuis gegeten hebben en dat alle kinderen vr 10u30 aanwezig zijn in ons kinderdagverblijf, om een optimaal dagverloop te kunnen garanderen aan alle kinderen.

Onze begeleidsters kunnen géén ochtendfles vr 8u30 of avondfles
n 17u30
geven wegens organisatorische redenen.

Glazen flessen mogen wij niet toelaten van Kind en Gezin.